Facebook

Jumelage nieuwsbrief

Welkom op de website van Jumelage Voorschoten-Kita

handen Kita 2015Het bestuur van de stichting nodigt u graag uit voor de jaarvergadering op woensdag 29 maart 2017 op Basisschool De Vos, Ter Lips 1B te Voorschoten. Download de jaarstukken en het verslag van de jaarvergadering in 2016.


Onze stichting onderhoudt al sinds 1984 een vriendschapsband tussen de gemeente Voorschoten en de Cercle de Kita in Mali (West-Afrika). In deze 32 jaar vriendschap hebben we een aantal projecten kunnen realiseren in Kita. Daarnaast hebben we de afgelopen decennia ook veel geleerd van elkaars cultuur, tradities en gewoontes.

In november 2016 heeft het bestuur besloten om de Stichting Jumelage Voorschoten-Kita op te heffen per 31 december 2017. Gedurende de laatste 5 jaar is actief gewerkt aan een gelijkwaardige samenwerking tussen Voorschoten en Kita, waarbij geprobeerd is om de Coördination de verantwoordelijkheid te laten nemen over hun ontwikkeling. In 2016 hebben we hiervoor samengewerkt met Moussa Fofana, als vertegenwoordiger van het bestuur ter plaatse in Kita. Het is ondanks alle inspanningen niet gelukt om projecten te laten slagen.
Daarnaast loopt het aantal donateurs in Nederland gestaag terug en lijkt de steun voor ons werk zich te beperken tot een kleine groep Voorschotenaren. Hierdoor kunnen we niet meer spreken van een Jumelage tussen Voorschoten en Kita.

Het bestuur neemt een jaar de tijd om alle zaken netjes te kunnen bespreken en af te handelen.
Na 33 jaar komt er een einde aan de Stichting Jumelage Voorschoten-Kita. De vriendschappen die hieruit ontstaan zijn hebben een onuitwisbare indruk op ons gemaakt.

Altijd op de hoogte van nieuws uit Mali? Volg ons dan op facebook.


handen Kita 2015