Beste donateur/betrokkene bij Kita,

Al 30 jaar zijn wij als Jumelage betrokken bij de ontwikkelingen in Kita (Mali). In die tijd hebben we bijgedragen aan plannen en projecten waarbij de Coördination onze hulp bij vroeg. Met uw hulp zijn er zo initiatieven ondersteund ten bate van groepen mensen in Kita.

overstroming Kita 2014 14De enorme wateroverlast in de week van 9 juni bracht opeens heel andere berichten naar ons. Na een aantal buien, met regenval van wel 10 cm per bui, zijn de leefomstandigheden van velen dramatisch verwoest. Van verschillende bestuursleden is het huis en/of werkplaats geheel of gedeeltelijk vernield. Marktkramen zijn weggespoeld samen met de handel. ‘Onze’ coöperatieve tuinen zijn zwaar beschadigd.

Dit is des te triester omdat de week hiervoor met man en macht gewerkt was om rivieren en stroomgangen schoon te maken als voorbereiding op de regentijd. De markt en winkels waren gesloten; onder aanvoering van de burgemeester en de prefect en samen met ambtenaren en jeugd was hier hard aan gewerkt.

Vooral via facebook-contact proberen wij te achterhalen hoe het met de ons bekende mensen is. De familie van Adama Sisokko kan niet meer op het eigen erf wonen omdat het huis en de werkplaats te zwaar beschadigd zijn. De familie van Issa Camera, die aan de rivier woont en bezig is met het bouwen van een nieuw huis, heeft gaten in de muren moeten hakken om het water (dat meer dan een meter in het huis stond) weg te laten stromen. De verschillende tuinbouwprojectjes hebben veel schade opgelopen, juist in de tijd dat er opnieuw gezaaid moet worden.

Als Jumelage willen we kijken waar en hoe we kunnen ondersteunen. Daarvoor doen we een beroep op de vrienden van onze zusterstad Kita.

Uw gift kunt u overmaken op NL30RABO0366156667, graag onder vermelding van ‘noodhulp’.

Op facebook (www.facebook.com/jumelagevoorschotenkita) en via onze site www.jumelagevoorschoten-kita.com houden wij u op de hoogte van onze acties en de leefomstandigheden van onze vrienden in Kita.
Voor vragen kunt u ons aanspreken of een mailtje sturen naar info@jumelagevoorschoten-kita.com

Wilt u dit bericht verder verspreiden, zodat zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid zijn om mee te helpen?

Hartelijk bedankt,

Bestuur van Stichting Jumelage Voorschoten-Kita:

Conny van der Krogt (voorzitter)
Hanneke de Waal
Nico-Jan de Rooij
Mirelke Spee
Renee van Leeuwen
Jesine Warmerdam
Issa Karembega
Jaap Booij
Pierre van Grinsven


Bijlagen
extra_nieuwsbrief_wateroverlast.pdf